PS5 ja Xbox Series X julkaistaan loppuvuodesta

Konsolipelaajille on luvassa mielenkiintoinen joulu, kun molemmat johtavat konsolivalmistajat julkaisevat täysin uudet laitteet. Vaikka tarkkaa päivämäärää ei ole tiedossa, sekä XBox Series X:n että PS5:n pitäisi ehtiä paketteihin. Uskollisille PS/Xbox faneille valinta on selvä, mutta moni varmasti pähkäilee että kumman kelkkaan lähtisi. Tässä tämän hetken tietoja laitteiden suorituskyvystä.

PS5 ja Xbox Series X speksit vertailussa

PlayStation 5Xbox Series X
JulkaisuLoppuvuosi 2020Loppuvuosi 2020
YksinoikeudellaGran Turismo 7, Demon’s Souls, Spider-Man: Miles Morales, Astro’s Playroom (esiladattuna)Halo Infinite, Sony ilmoittanut että ei keskity eksklusiivisiin peleihin
YhteensopivuusLähes kaikki PS4 pelitKaikki Xbox One pelit, valikoituja Xbox 360 ja XBox pelejä
Suoritin8-ydin 3.5 GHz AMD Zen 28-ydin 3.8 GHz AMD Zen 2
Grafiikkaprosessori10.3 teraflopin 2,23 Ghz AMD RDNA 212.0 teraflopin 1,825 Ghz AMD RDNA 2
Muisti16 GB GDDR616 GB GDDR6
Tallennustila825 GB SSD1 TB NVMe SSD
ResoluutioJopa 8KJopa 8K
TaajuusMaks. 120 fps, 4K 60 FPSMaks. 120 fps, 4K 60 FPS
Optinen levy4K UHD Blu-ray4K UHD Blu-ray
HintaEi vielä tiedossaEi vielä tiedossa
(Tilanne 07/2020, tiedot voivat muuttua ennen julkaisua)

Hinnat molempien konsolien kohdalla ovat vielä puhdasta spekulaatiota, mutta amerikkalaisissa lähteissä hinnaksi on veikkailtu noin 500 dollarin luokkaa. Luultavaa on että molemmat laitteet ovat kalliimpia kuin edeltäjänsä.

Teknisten speksien mukaan molemmat laitteet ovat riittävän tehokkaita huikeisiin pelielämyksiin myös 4K-tason grafiikoilla. Paperilla Xbox Series X prosessori on hitusen nopeampi, ja päihittää PS5:n myös grafiikkayksikön tehossa. Ratkaisevaa käytännössä lienee kuitenkin pelien optimointi eli kuinka tehokkaasti pelintuottajat hyödyntävät näitä resursseja. Kummassakin on sisäänrakennettu SSD, joka nopeuttaa pelien latautumista.

PS5 ja Xbox Series X julkaistaan loppuvuodesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun